Gel cu extract de melc

marți, 19 iunie 2018

Uleiul de macese - Miracolul pentru o piele sanatoasa



Unul dintre remediile străvechi care are numeroase beneficii asupra pielii este uleiul de măceșe. In America de Sud efectele curative ale măceșelor sunt cunoscute de sute de ani.

Uleiul de măceşe este extras din seminţe de trandafir sălbatic prin presare, fiind un produs 100% natural. Conţine Omega-3 (acid linolenic), Omega-6 (acid linoleic), Omega 9 (acid oleic) – acizi vitali pentru că au proprietăţi anti-inflamatorii şi regenerative. De aceea, uleiul de măceşe poate fi utilizat în tratarea sau prevenirea a numeroase probleme de la nivelul pielii: calmează arsurile cauzate de razele solare și reduce aspectul inestetic al cicatricilor și al vergeturilor.

Beneficiile uleiului de măceşe

Hidratează pielea. Uleiul se absoarbe rapid în piele iar vitaminele conţinute hrănesc epiderma şi o întineresc, utilizarea sa fiind potrivită pentru orice moment al zilei.

Combate acneea. Uleiul de măceşe hidratează pielea, previne excesul de sebum şi deblochează porii. Pentru combaterea acneei, uleiul de măceşe  se aplică pe faţa curată, se lasă să acţioneze 15 minute şi apoi se clăteşte cu apă caldă.

Efect regenerant. Este cunoscut faptul că uleiul de măceşe regenerează puternic pielea. Datorită concentraţiei mare de vitamina F, uleiul dizolvă ţesutul cicatriceal, refăcȃnd celulele afectate. Folosit sub sub formă de cremă exfoliantă, uleiul îndepărtează celulele moarte de pe piele şi acţionează ca agent de hidratare.

 Pachet promotional Crema exfolianta 1+1 CADOU


Acţiune anti-oxidantă. Datorită Vitaminei C, uleiul de măceşe combate radicalii liberi şi eliberează pielea de substanţele nocive. De asemenea, antioxidanţii protejează pielea de substanţele chimice conţinute de produsele de make-up, prevenind apariţia ridurilor sau a dermatitelor.

Contraindicaţii. Uleiul de măceşe nu este indicat în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează şi nu este recomandat nici persoanelor  care au probleme cu coagularea sȃngelui deoarece un compus al acestui ulei încetineşte coagularea şi creşte riscul de sȃngerări.

joi, 19 aprilie 2018

Acidul Hialuronic - Aliat al frumusetii



Intr-o societate in care cursa femeilor de a prezerva cat mai mult timp frumusetea si aspectul tineresc al pielii,  rezultatele cercetarii in domeniul dermato-cosmetic reprezinta un adevarat aliat.  Printre substantele minune de care depind frumusetea si tineretea pileii se numara si ACIDUL HIALURONIC.

Ce este acidul hialuronic?
Acidul hialuronic, cunoscut şi sub numele de hyaluronan sau hialuronat, reprezinta un carbohidrat ce se gaseste in mod natural in corpul uman, mai ales in catilaje şi in piele. Rolul acidului hialuronic este sa transporte nutrienţii catre celule, sa le purifice de toxine sis a lubrifieze. De asemenea, acesta retine cantitati mari de apa, de 100 de ori volumul propriu, astfel fiind  considerat un ingredient premium pentru hidratarea tesuturilor.

Carenta de acid hialuronic
Pe masura ce imbatranim, cantitatea de acid hialuronic sintetizata de celulele organismului tinde sa se diminueze, avand ca si consecinte: 
  •          Pierderea elasticitatii tesuturilor si in special a pielii
  •          Deshidratarea tenului
  •          Aparitia ridurilor faciale, pe gat si decolteu
  •         Slabirea articulatiilor si inflamarea cartilajelor


Calitatile si beneficiile acidului hialuronic:
  •        Stimuleaza sinteza de colagen; colagenul sustine pielea, tendoanele si cartilajul avand efect antiaging
  •          Estompeaza ridurile datorita proprietatii de a umple golurile dintre fibrele de colagen si elastina.
  •          Umplerea ridurilor de expresie sau datorate varstei, localizate in zona periorala (in jurul gurii), perioculara (in jurul ochilor), glabelara (intre sprancene)
  •         Confera  elasticitate si luminozitate pielii



Utilizari in estetica ale acidului hialuronic:
·         Injectiile permit corectarea defectelor, rectificarea de maniera discreta si naturala a aspectului imbatranit si obosit al fetei. Trebuie remarcat faptul ca injectiile de umplere, spre deosebire de injectiile cu toxina botulinica, nu altereaza mobilitatea muschilor fetei si nu reduc expresiile fetei
·         Aplicarea de creme cu acid hialuronic care au ca efect stimularea pileii, reducerea semnelor imbatranirii si rducerea  ridurile

sâmbătă, 24 martie 2018

Mecanisme de aparare a organismului



Corpul uman este un sistem cu o complexitate impresionantă care ne oferă protecţie 24 de ore pe zi, şapte zile pe săptămână, punȃndu-ne la adăpost de nenumăraţi factori care ne-au putea afecta. Iată nouă mecanisme de apărare ale organismului nostru:

Căscatul
Principala funcţie a căscatului este răcirea creierului după ce a fost supraîncălzit sau supraîncărcat.

Strănutul
Strănutul este modul prin care organismul elimină din căile nazale microbi, praf sau alte substanțe iritante.

Întinsul
Ne întindem instinctiv pentru a ne pregăti corpul pentru sarcinile fizice care credem că le vom efectua în timpul zilei. În acelaşi timp, întinsul pune în mişcare muşchi, reface fuxul sanguin şi îmbunătăţeşte starea de spirit.

Sughiţul
Când mâncam repede si înghițim bucăți mari de mâncare, nervul pneumogastric se poate irita. Aceasta reacție este în strânsă legătură cu stomacul și diafragma. Efectul este mecanismul de apărare numit sughiț.

Miocloniile
Mioclonia este starea care are loc în momentul în care persoana se aşează în pat şi adoarme. După câteva minute, întregul corp este inundat de un şoc electric, astfel muşchii se contractă şi persoana se trezeşte imediat.
Fenomenul este rezultatul al faptului că, atunci când începem să adormim, frecvenţa cu care respirăm scade rapid în acelaşi timp pulsul încetineşte, iar muşchii sunt relaxaţi. Creierul interpretează acest fenomen ca fiind prevestitor morţii, astfel încearcă să reînvie corpul trasmiţând un impuls de energie.

Încreţirea pielii
Încreţiturile care apar pe pielea mâinilor joacă un rol important. Fenomenul este provocat de faptul că atunci când corpul întâlneşte umezeală consideră că mediul înconjurător este alunecos. Aşadar, pielea de pe mâini se încreţeşte instantaneu pentru a cpata o aderenta mai buna.

Piele de găină
Apariţia pielii de găină are ca scop reducerea cantităţii de căldură pe care corpul o pierde prin pori, fapt ce ajută corpul să se menţină cald în condiţii climatice nefavorabile.

Lacrimile
În afară de funcţia practică de a proteja mucoasa membranei ochiului de obiectele străine, lacrimile sunt un instrument de ,,apărare emoţională”. Cercetătorii susţin că, în situaţii stresante, organismul crează o nouă sursă de iritare pentru a distrage omul de la durerea la care este expus.



marți, 20 martie 2018

Urzica - Beneficii si utilizari



Urzica este o plantă erbacee care creşte primăvara  în zone cultivate sau necultivate în grădini, păşuni, de-a lungul drumurilor, pe malul apelor, în păduri sau pe terenuri fertile unde au fost stâne de oi.  Cu alte cuvinte Urzica este o planta la îndemâna oricui. Beneficiile sunt numeroase, fie că planta este consumată ca aliment, fie că este consumată sub formă de ceai sau tinctură sau folosită în tratamentele pentru piele sau păr.
Frunzele emană substanţe (acid formic) care în contact cu pielea produc urticarie (inflamaţie specifică, însoţită de usturime şi prurit intens), de unde şi denumirea latinească a plantei (Urtica dioica).
Urezicile sunt bogata în proteine, minerale, fier, magneziu, potasiu, siliciu, aminoacizi, vitamine (B2, K si C).  Sunt recunoscute proprietăţile urzicilor de detoxifiere şi regenerarea organismului, căpătând în folclor şi caracterizarea de planta “care schimbă sângele”. Într-o cură de detoxifiere, urzicile pot fi folosite sub diverse forme, de  obişnuita mâncărică de urzici, ciorbă de urzici, chifteluţe, supă cremă sau ceai.

Utilizări şi beneficii:

Ceaiul de urzică:
  • Proprietăţi tonice
  • Stimulează lactaţia mamelot
  • Creşte concentraţia de testosterone
  • Indicat în cazul artritei si gutei


Tratament pentru par:
  • Urzicile sunt recomandate ca tratament împotriva mătreţii şi căderii părului. Aproximativ 1,5 kg de frunze de urzici se pun într-o oală de 5 litri plină cu apă rece şi se fierb. Cu acest amestec specialiştii recomandă spălarea părului de trei ori pe săptămână.
  •   Sampoanele care conţin urzică sunt recomandate în cazul mătreţii şi regenerării scalpului şi firului de păr.


Tinctură de urzică:
  •   Se utilizează intern ca adjuvant în anemii uşoare, astenii, îmbunătăţirea tonusului şi rezistenţei organismului,
  •   Detoxifierea organismului,
  •   Extern se utilizează ca adjuvant în unele afecţiuni cutanate, hemoroizi, mătreaţă.


marți, 6 martie 2018

Tulburarile de pigmentare a pielii



Se apropie sezonul însorit şi foarte multe persoane au probleme cu apariţia sau accentuarea unor pete de culoare închisă de pe ten, din cauza expunerii prelungite la razele solare.

Ce sunt tulburarile de pigmentare a pielii

Culoarea pielii este determinată de doi pigmenţi – eumelanina (culoare mai închisă) şi feomelanina (culoare mai deschisă). Intensitatea pigmentului (culoarea) pielii este infuenţată de cantitatea de melanină din celule. Tulburările de pigmentare apar ca o reacţie de apărare a pielii la factorii nocivi, precum razele ultraviolete.
Influenţa nocivă asupra pielii pe care o are soarele, dublată de îmbătrânirea biologică, detreminand tulburari de pigmentare a pielii.
Pigmentarea pielii este comună ambelor sexe şi se manifestă prin aparitia unor pete mai închise la culoare.

Cauzele hiperpigmentării pielii:

  • radiaţiile solare
  • fotosensibilitatea
  • îmbătrȃnirea
  • administrarea anumitor medicamente
  • sarcina
  • administrarea de anticoncepţionale
  • utilizarea de ceara depilatoare

Prevenirea şi tratamentul hiperpigmentarii pielii:

Pentru evitarea tulburărilor de pigmentare a pielii este necesară evitarea expunerii la soare şi folosirea de creme cu factori de protecţie, atât în perioada rece, cât şi în perioada caldă. Factorul de protecţie pentru iarnă va fi mai mic, iar pentru vară – mai mare.
Tratamentul împotriva pigmentarii pielii se face în sezonul rece şi numai în condiţii de salon, cele mai eficiente metode sunt: peelingurile, mezoterapiile cu produse de înălbire a pielii, aplicarea de creme cosmetice care sunt destinate estompării petelor.


miercuri, 28 februarie 2018

Tatanaeasa sau Iarba Tatii - Beneficii



Cunoscuta de pe vremea dacilor, Tataneasa (Symphytum officinale) este o plantă erbacee foarte raspȃndita care creşte în locuri umede, la marginea pâraielor, văile râurilor, zăvoaie, şanţuri, preferă solurile argiloase, pe care bălteşte apa, răspândindu-se din zona de câmpie până la deal.
Tataneasa mai este cunoscuta şi sub urmatoarele denumiri populare: iarba tatii, lutatina, tatana, radacina neagra, iarba baloasa, barba tatei, pojarne, taciune, iarba intaritoare
 Parţile plantei care se folosesc in scop terapeutic sunt rizomul şi rădăcina, care nu se recoltează în perioada de înflorire a plantei; recoltarea se face primăvara devreme până în luna martie sau toamna din luna septembrie până la venirea iernii, deoarece în această perioadă rădăcinile secretă maximum de alantoină, substanţă biologic-activă care dă valoare terapeutică plantei.

Compoziţie:
Tătăneasa are în compoziţie numeroase uleiuri volatile, mucilagii, alcaloizi (simfitocinoglosină, consolicină, consolidină, coniferidină, cinoglosină, necine nesaturate), alantoină, colină, asparagină, taninuri catehice, compuşi fenol-carboxilici (acid cafeic, clorogenic), acid litospermic, compuşi triterpenici, aminoacizi şi carotenoizi.


Tataneasa – utilizari
Tataneasa are o acţiune cicatrizantă, remineralizantă, hemostatică, regenerantă, antiinflamatorie, antitumorală, anticancerigenă.



Administrata sub forma de tinctura,tataneasa  are rol adjuvant în dureri reumatice, nevralgii, spondilită, artrită, fracturi, entorse, luxaţii, contuzii, psoriasis, ulcere varicose, gingivite, stomatite, abcese dentare, infecţii ginecologice.
Aplicatǎ sub formǎ de creme şi unguente este indicatǎ în cazuri de fracturi osoase, entorse, contuzii, fisuri, leziuni închise, întinderi musculare, dureri reumatice, artrite, artroze, inflamaţii articulare, circulaţie deficitarǎ.

joi, 1 februarie 2018

Beneficiile plantei Moringa


Originară din Asia și Africa, Moringa oleifera face parte din familia Moringacea. Este cunoscută sub multe denumiri, precum copacul-hrean, copacul-copan și copacul kelor. Toate părțile componente ale plantei Moringa – rășină, fructe, frunze, scoarță, rădăcină, semințe și ulei de semințe – au fost folosite în tratarea diferitelor boli, inclusiv a celor cardiovasculare, a tulburărilor și inflamațiilor gastrointestinal.

Câteva lucruri despre Moringa, care te vor face sa adori aceasta planta:
1.       frunzele conțin peste 40 de tipuri de antioxidanți, inclusiv carotenoizi, zinc, seleniu, crom, vitaminele B, C, D, A și K
2.       frunzele de Moringa conțin 36 de compuși antiinflamatori, printre care calciu, cupru, clorofilă, omega-3, omega-6, omega-9 și sulf, care sunt prezenți în mod natural în compoziția plantei
3.        frunza de Moringa conține de șapte ori mai multă vitamina C decât portocalele, mai mult calciu decât laptele, mai mult potasiu decât bananele și mai multă vitamina A decât morcovii
4.       are de 25 ori mai mult fier decât spanacul
5.       extractele din frunzele și semințele plantei Moringa oleifera conțin compuși cu proprietăți antibacteriene
6.       aplicat sub forma de creme, Uleiul de moringa hrăneşte pielea şi inlătură semnele imbatranirii
7.    moringa  ajuta la anularea efectelor negative ale unui stil de viaţă nesănătos care a afectat ficatul