Gel cu extract de melc

miercuri, 2 aprilie 2014

Miracolele extractului de melc


Beneficiile  extractului de melc sunt cunoscute din vremuri străvechi. Parintele medicinei, Hipocrate, folosea extractul de melc în  unguentele împotriva ridurilor. În urma multor cercetări, acesta a observant că melcul nu suferă de infecții ale pielii, datorită proprietăților antiinflamatorii ale secreției.
Actiunea benefica a gelului cu extract de melc  s-a descoperit după ce  muncitorii care manipulau  melcii  in fermele de melci aveau nişte mâini foarte catifelate. Aparent secreţiile  melcilor sunt un adevarat balsam regenerant pentru piele.

Această secreție conține mulți antibiotici naturali, proteine și alte substanțe folositoare, cum este alantoina – anestezic cu puternice proprietăți de calmare- acid glicolic natural, vitaminele A, C și E, minerale și oligoelemente. Secreția melcului are puternice proprietăți regenerative și se recomandă pentru diverse afectiuni  ale pielii: acnee, cicatrici cauzate de acnee sau arsuri, în tratementele împotriva vergeturilor, a roșeții pielii, etc. Este potrivită în special pentru pielea sensibilă.




Proprietățile extractului de melc
Secreția melcului terestru conține 7 substanțe active biologic, necesare pielii:

ALANTOINA – accelerează formarea colagenului, întinerește pielea, calmează și contracarează inflamarea. Antioxidantul încetinește procesul de îmbătrânire al pielii și activează procesul natural de vindecare.

ACIDUL GLICOLIC – înlătură cu delicatețe celulele moarte ale pielii ce astupă porii. Pătrunde prin pereții celulari și ajută la hidratarea pielii in profunzime.

ANTIBIOTICELE – secreția melcului are proprietăți antimicrobiene și antibacteriene. Distruge bacteriile, E. coli, stafilococi, acestea fiind de obicei cauze ale inflamării pielii. Antibioticele naturale sunt mult mai eficiente decât medicamentele, deoarece față de acestea din urmă se poate dobândi rezistență.

VITAMINELE A, C ȘI E – extractul de melc este bogat în vitaminele A, C și E, ce protejează, hrănesc și înmoaie pielea. Vitamina A întărește membrana celulară. Vitamina E este un antioxidant puternic ce împiedică pierderea apei din celule.

COLAGEN SI ELASTINĂ – îmbogățesc pielea cu componentele esențiale ale țesutului conjunctiv. Colagenul menține integritatea pielii. Este cunoscut faptul că țesutul tânăr conține cantități mari de colagen solubil, ce reține apa și previne formarea ridurilor. O dată cu îmbătrânirea, concentrația colagenului în piele scade. Elastina ajută la îmbunătățirea rezistenței pielii. 


DESCOPERĂ CELE 7 BENEFICII ALE MIRACULOSULUI EXTRACT DE MELC!

1. Curăţă în profunzime epiderma și deschide porii favorizând eliminarea punctelor negre

2. Impiedica dezvoltarea bacteriilor, cauza principală a acneei

3. Uniformizează culoarea tenului, diminuând semnificativ petele apărute în urma sarcinii

sau de la arsurile solare

4. Diminuează cicatricile și ridurile de pe faţă ,zona gâtului si perioculara

5. Hidratează, regenerează și crește elasticitatea pielii prin activarea secreţiei de colagen și elastină

6. Protejează pielea împotriva factorilor externi nocivi

7. Regenerează și înfrumuseţează pielea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu