Originară din Asia și Africa, Moringa oleifera face parte
din familia Moringacea. Este cunoscută sub multe denumiri, precum
copacul-hrean, copacul-copan și copacul kelor. Toate părțile componente ale
plantei Moringa – rășină, fructe, frunze, scoarță, rădăcină, semințe și ulei de
semințe – au fost folosite în tratarea diferitelor boli, inclusiv a celor
cardiovasculare, a tulburărilor și inflamațiilor gastrointestinal.
Câteva lucruri despre
Moringa, care te vor face sa adori aceasta planta:
1.
frunzele conțin peste 40 de tipuri de
antioxidanți, inclusiv carotenoizi, zinc, seleniu, crom, vitaminele B, C, D, A
și K
2.
frunzele de Moringa conțin 36 de compuși
antiinflamatori, printre care calciu, cupru, clorofilă, omega-3, omega-6,
omega-9 și sulf, care sunt prezenți în mod natural în compoziția plantei
3.
frunza de
Moringa conține de șapte ori mai multă vitamina C decât portocalele, mai mult
calciu decât laptele, mai mult potasiu decât bananele și mai multă vitamina A
decât morcovii
4. are de 25 ori mai mult fier decât spanacul
5.
extractele din frunzele și semințele plantei
Moringa oleifera conțin compuși cu proprietăți antibacteriene
6.
aplicat sub forma de creme, Uleiul de moringa hrăneşte
pielea şi inlătură semnele imbatranirii
7. moringa ajuta la anularea efectelor negative ale unui
stil de viaţă nesănătos care a afectat ficatul
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu